Den absolut mest frekventa frågan är just denna gällande om microcement är en certifierad produkt att använda i våtutrymmen. Svaret är mycket enkelt. Microcementerad betong är ett ytskikt precis som vilken kakel-, eller klinkerplatta som helst som du finner ute i handeln. Det finns ingen certifiering för ytskikt i Sverige utan vad som är viktigt är att ditt tätskikt är godkänt.
Vi rekommenderar också att en fackman såsom certifierad plattsättare eller rörmokare utför tätskiktsarbetet samt läggning av fix. Sistnämnda bör vara av samma märke som tätskiktet då de “gifter” sig bäst med varandra.
OBS: Vi vill alltid komma i kontakt med den av dig anlitade fackmannen före arbetets start. Detta för att klargöra fix-ytan kontra brunnshöjden som måste komma i rätt nivå. Detta för att vi ska kunna jobba upp betongen helt i linje med brunnskanten (silen).
Denna fråga hänger ihop med att man sedan gammalt känner till att betong och vatten inte är bästa kompisar, och att betongen destrueras på sikt av vatten och fukt.
Läs mer: Ta bort mögel i badrum.
Till skillnad mot gjuten betong så är en microcementerad betongyta endast 3-4 mm tunn och nästan helt utan porer. Det absolut avgörande för att hålla betongen fräsch är vår efterbehandling. Vi har en 3-stegsmodell som efter behandlingen skyddar betongytorna. Du kommer självklart att få fuktfläckar eftersom vår betong andas (difussionsöppen) men det torkar snabbt ut och lämnar inga spår efter sig och leder därför inte heller till destruktion.
Ja, när det är korrekt applicerat, bildar microcement en vattentät yta som är idealisk för badrum och kök. Läs mer om microcement för badrumsgolv.
Självklart kan man det. Vad som skiljer här är att vi använder en mer vattenresistent betong i badkaret kallad Poolcrete. Denna cementen läggs också i skikt och ger motsvarande design och struktur som yttersidorna på ditt badkar.
Ja, det finns ett brett utbud av färger att välja mellan.
Ytan är underhållsfri och lätt att rengöra med milt rengöringsmedel och vatten.
Ja, microcement är mycket slitstarkt och lämpar sig väl för både privata hem och offentliga utrymmen.
Microcementering är en process där en tunn, slitstark och vattentät cementbaserad beläggning appliceras på olika ytor, ofta för att skapa ett modernt och sammanhängande utseende.
Nästa stora fråga är om det går att “klä” ett gammalt badrum med betong utan att behöva riva ut den tidigare inredningen. Oftast för att slippa lägga nytt tätskikt som lagen föreskriver. Svaret är ja, det går mycket bra såvida det inte finns allvarliga skador på det gamla ytskiktet, trasiga eller t o m avsaknad av klinkerplattor. Revor eller lösa linoleum-, eller plastmattor är inte heller ett gångbart alternativ att bara cementera över. Man får inte riva eller bryta bort delar av det gamla ytskiktet utan att genomgående lägga ny fuktspärr.
Självklart kan du det för betongen är inte på något sätt sämre än traditionellt utan tvärtom. Microcementerad betong har en klart bättre värmeledningsförmåga än exempelvis klinker. Det finns dessutom ingen värmetjuv i form av tjockare klinkerplattor med avgränsade fogar(nivåskillnader).
Betongen är ju slimmad med endast 3 mm tjocklek ovanpå fixytan och dina värmeslingor, vilket ger en klart bättre och effektivare värmespridning.
Tiden det tar kan variera beroende på projektets storlek och komplexitet, men en detaljerad tidsuppskattning kan ges efter konsultation.
Microcement kan appliceras på de flesta fasta ytor, inklusive golv, väggar och i våtutrymmen som badrum.
Oftast ja, för att säkerställa bästa möjliga vidhäftning och slutresultat.
Beläggningen är vanligtvis bara några millimeter tjock.
Ja, det är en av fördelarna med microcement, det kan appliceras direkt över befintliga ytor utan att behöva ta bort dem.
Vi hjälper dig med städ-, flytt- och hantverkstjänster så att du kan fokusera på det du är bra på.